Häät Italiassa

December 31, 2022

Kokeneena Italianmatkaajana musta olisi äärimmäisen ihanaa kuvata joskus häät Italiassa. Viime vuosina onkin yleistynyt tapa järjestää häät ulkomailla (destination wedding) ja jos multa kysytään, ihanin paikka olisi ehdottomasti Italia. Mitä kaikkea hääsuunnitteluissa tulisi tällaisessa tapauksessa ottaa huomioon? Miksi juuri Italia olisi unelmien hääpaikka? Onko häät ulkomailla erityisen työläät tai hankalat järjestää? Millaisia erityisiä ideoita hääsuunnittelija voisi tarjota kun järjestät häitä italiassa? Näitä lähdin kyselemään Lovely Weddings Italy:n Annelta.

Miksi juuri Italia olisi paras paikka järjestää häät?

Otetaan oleellisin alkuun, Italiahan on äärimmäisen romanttinen paikka, joten se on täydellinen paikka häiden viettoon.

Jos mietitään visuaalista kokemusta, Italia on uskomattoman monipuolinen, siellä taitaa olla maailman kauneimmat maisemat niin maaseudulla, merellä, järvillä sekä vuoristossa. Mietipä vaan hienostuneita ja elegatteja häitä Comolla, Toscanan rauhassa vietettyjä romanttisia ja luonnonläheisiä häitä tai Amalfin loistokkaita ja ylellisiä häitä. Italiassa tosiaan on jokaiselle jotakin. Hääkuvaajana silmiini piirtyy luonnollisesti upeimmat maisemat taltioida kuvia rakastuneesta parista ja rakkauden juhlista: hääpari pitkällä sypressikujalla, leppeässä oliivilehdossa tai dramaattisessa jylhässä vuoristomaisemassa.

häät toscana italia
Toscanan maaseutua lokakuussa

Anne: “Italia hellii kaikkia aisteja – uskomattomien maisemien lisäksi siellä maut, tuoksut, äänet, valo ja lämpö luovat täydellisen la dolce vita -kokemuksen. Hääjuhlien elämys painuu unohtumattomasti niin hääparin kuin häävieraidenkin muistiin.”

Kun kysyin Annelta vielä lisää hyviä syitä järjestää häät juuri Italissa, hän sanoi että kyseessähän ei olisi pelkkä hääjuhla vaan oikeastaan kokonainen tapahtuma, mahdollisuus viettää ikimuistoinen hääviikonloppu rakkaiden kanssa ja luoda elämyksiä yhdessä rakkaimpien ihmisten kanssa. Tällaisia elämyksiä voisi olla vaikka pizza party, jossa kaikki voivat osallistua pizzan tekoon aidon pizzaiolon avustuksella, viininmaistelu sommelierin kanssa joka opastaa ja kertoo viinien salat, vierailu viinikellarissa ja viiniviljelmillä, kokkikoulu jossa loihditaan italian ikonisimpia herkkuja, vierailut keskiaikaisissa kaupungeissa oppaan kanssa joka kertoo juuri hääseuruetta kiinnostavat yksityiskohtia. Huikeita ideoita!

häät italiassa firenze toscana
Marraskuista Firenzeä

Mikä olisi paras vuodenaika järjestää häät Italiassa?

Italian lempeä ilmasto on jo itsessään elämys suomalaisille. Siinä missä Suomessa varmin ja paras aika järjestää häät on kesäkuukaudet, Italiassa kevät- ja syyshäät ovat erityisen hyviä vaihtoehtoja. Miltä tuntuisi lentää harmaasta lokakuusta ihanaan +25 asteen Toscanaan, jossa syksy on vasta aluillaan?

Vuodenajat vaikuttavat vahvasti italialaisten elämään ja kun luodaan autenttista hääkokemusta, kannattaa sesonkia tuoda mukaan hääjuhlaan mm. juhlan aikataulun suunnittelussa sekä juhlatarjoilujen osalta.

Mitä häät Italiassa maksaa?

Anne: “Hinta-laatusuhde on Italiassa edelleen monissa paikoissa ihan kohdillaan. Jos vertaa Suomessa järjestettävien häiden kustannukseen, Italiassa saa samalla rahalla kokonaisvaltaisen hääjuhlan.” Kuulostaa erittäin kiinnostavalta!

Juhlan jälkeen hääpari voi siirtyä viettämään täydellistä honeymooniaan Italiassa ja myös vieraat voivat halutessaan jatkaa lomaansa. Koska Italiassa on niin paljon ihania paikkoja ja nähtävää, vaihtoehdoista ei varmasti tule ongelmaa. En malta olla mainitsematta muutamaa Annen mainitsemaa häämatkaideaa; pieni, idyllinen ja romanttinen Cinque Terre, Sardinian ihanat rannat kristallinkirkkaine merineen, Sisilian upeat rannat, kauniit historialliset kaupungit ja mieletön ruoka. Toscanasta ja Umbriasta löytyy myös aivan upeita, romanttisia hide-away paikkoja, jossa voi rauhoittua luonnon helmassa, kaukana hälinästä. Anne jatkaa: “Olemme aina valmiita antamaan vinkkejä ja suosituksia honeymoonille ja voimme myös auttaa suunnittelemaan koko honeymoonin asiakkaiden toiveiden mukaisesti, mikäli asiakkaamme niin toivovat. Tämä sisältyy aina palveluumme ja olemme erittäin otettuja ja iloisia jos voimme olla avuksi myös tässä.”

häät italia capri
Capri

Hääsuunnittelija

Jos hääparilla on Italiassa asuva hääsuunnittelija jolla on maasta omakohtaista kokemusta ja suhteita eri paikkoihin heillä on käytössä valtavasti sisäpiiritietoa, vinkkejä ja suosituksia mm. juhlapaikkojen, ruokien ja viinien suhteen. Tällöin häiden suunnittelusta ja toteutuksesta tulee erityisen ihanaa ja mielenkiintoista. Hääjuhlasta voi Italiassa todellakin luoda yksilöllisen ja ainutlaatuisen kokemuksen, johon ei kuulu ei pakettiratkaisut tai turistimeininki.

häät ulkomailla italiassa toscana
Upea Villa Medicea di Lilliano Toscanassa

Mitä kaikkea hääsuunnittelu pitää sisällään?

Anne: “Me tarjoamme ns. täyden palvelun hääsuunnittelua eli huolehdimme tarvittaessa kaikista hääparin toiveista ja tarpeista Italian päässä. Keskeisimmät tehtävämme ovat täydellisen, hääparin tarpeisiin sopivan juhlapaikan löytäminen, alustavan budjetin määrittäminen, hääjuhlan designin suunnittelu ja toteutus hääparin toiveiden mukaisesti sekä tyyliiin ja budjettiin sopivien palveluntarjoajien kartoitus, kilpailutus ja sopimusneuvottelut. Toimimme hääparin edunvalvojana ja opastamme heitä suunnitteluprosessin edetessä kaikessa mahdollisessa. Meille tärkeintä on että hääpari saa omannäköisensä juhlan ja että kaikista järjestämistämme häistä tulee aina yksilölliset ja omalla tavallaan täydelliset.

Italiaan sijoittuvien häiden suunnittelu alkaa parhaimmillaan noin 2-1,5 vuotta ennen hääpäivää. Tällöin on reilusti aikaa löytää sopiva juhlapaikka ja varata se hääparille mieluisimpaan ajankohtaan. Lyhyemmässäkin ajassa häät kyllä saadaan järjestettyä, mutta jostain toiveesta voidaan joutua tinkimään. Jos hääpari on kuitenkin joustava, niin upeat ja ikimuistoiset häät saadaan varmasti järjestettyä. Kaukohäiden järjestäminen Italiassa on nyt hyvin suosittua ja etenkin pandemian jälkeen kysyntä on noussut selvästi.

häät italia firenze toscana
Firenze

Millaiset olisivat unelmien häät Italiassa?

Anne: “Meille kaikki järjestämämme häät ovat tavallaan unelmahäät, koska näemme kuinka hääpari ja vieraat nauttivat olostaan hääpäivän aikana ja kuinka kaikkien odotukset hääpäivän suhteen ylittyvät. Myönnettäköön että Italiassa unelmahäiden järjestäminen on suhteellisen helppoa, koska puitteet ovat lähtökohtaisesti upeat. Kotikenttäetu tekee häiden järjestämisestä vielä helpompaa, kun voi oman kokemuksen kautta suositella sellaisia yksityiskohtia ja elementtejä, jotka on itse todennut erityisiksi ja elämyksellisiksi ja joiden uskoo myös muiden suomalaisten arvostavan.”

Piirtyikö sun mieleen rustiikkiset juhlat kauniisti valaistun Villan puutarhassa tai kattoterassilla? Tai ehkä viinitarhassa tai historiallisessa palatsissa? Jos ajatus häistä Italiassa kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä Anneen, kysyä ehdotuksia ja miettiä asiaa lisää. Täällä olisi myös yksi hyvin innostunut hääkuvaaja pakkaamassa kameroitansa laukkuun heti kun kuuluu “hep”! Tutustuthan ensin kuitenkin mun kuvaustyyliin mun portfolion avulla ja lue lisää musta kuvaajana tietoa minusta -osiosta.

kommentit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

jätä kommentti