Brändikuvaus pienyrittäjälle

February 2, 2023

“Olen perustamassa yritykseni nettisivuja ja brändikuvaus minusta ja tuotteistani olisi siksi ajankohtainen.”

“Olen tähän asti käyttänyt nettisivuillani kuvapankkien kuvia, mutta erottuakseni muista alan yrityksistä, tarvitsisin nettisivuilleni joitakin valokuvia meidän toimipaikasta ja palvelusta jota me tarjotaan.”

“Mun sometilit vaatii hieman boostia ja ajatus olisi tehdä myös maksullista mainontaa. Tarvitsisin siksi muutamia brändiini sopivia valokuvia, joita voisin käyttää instagramissa ja facebookissa.”

“Olen perustamassa nettisivujeni yhteyteen nettikauppaa, jota varten tarvitsisin muutamia markkinointikuvia.”

Sopiiko joku näistä ajatuksista sinuun? Hienoa, kuulostaa että olet brändikuvauksen tarpeessa! Kerron tässä blogipostauksessa hieman mitä brändikuvaukseni sisältää ja millaista kuvamateriaalia voit odottaa saavasi.

Brändikuvaus -yhteydenottovaihe

Kun otat yhteyttä brändikuvaukseen liittyen, kuulen mielelläni heti alkuun hieman yrityksestäsi ja kuvatarpeestasi. Mitä yrityksesi tarjoaa? Haluatko kuvia ensisijaisesti nettisivuille, someen, vai printattavaksi mainokseksi? Tarvitsetko vain muutamia kuvia, vai onko kuvatarpeesi hyvinkin laaja esim. verkkokaupan vuoksi? Mitä tarkemmin osaat kertoa kuvatarpeestasi jo tässä vaiheessa, sitä helpompi minun on arvioida brändikuvauksen hinta.

brändikuvaus tampere Jenni Tuominen Photography

Suunnitellaan brändikuvaus huolella yhdessä

Suunnittelupalaveri voidaan järjestää tarpeesi mukaan hyvinkin varhaisessa vaiheessa, tai vasta lähempänä kuvausta. Suunnittelupalaverissa mietitään yhdessä kuvatarvetta mm. yrityksesi arvojen, asiakasryhmän ja asiantuntijuutesi kautta. Voimme miettiä miten liittää kuviin yrityksesi tarinaa ja mitä haluat kertoa itsestäsi yrittäjänä. Jos yritykselläsi on brändivärit, tehdään suunnitelmat miten saamme kytkettyä ne hienovaraisesti kuviin mukaan. Jos kirjoitat blogia, mietitään kuvatarvettasi myös blogipostausten kautta. Mm. näiden asioiden perusteella tehdään päätökset kuvauspaikkojen ja kuvausajan suhteen. Uskon että huolellinen suunnitteluvaihe vaikuttaa myönteisesti kuvien onnistumiseen sekä helpottaa kuvausjännitystä.

Kuvauspäivä

Jos brändikuvaus toteutetaan toimitiloissasi, pidä huolta että kuvaustila on siisti ja puhdas. Älä jätä kuvaustilaan asioita, joita et toivo kuvissasi näkyvän. Jos tämä tarkoittaa esim. huonekalujen uudelleenjärjestelyä, jätäthän kuitenkin riittävästi liikkumistilaa, jotta voin valokuvaajana ottaa vaihtelevia kuvakulmia. Ota silitetyt kuvausvaatteet ja asusteet lähelle niin että sinun on helppo ja nopea ottaa ne käyttöön. Koska kädet näkyvät kuvissa usein, pidä huolta, että kätesi ja kyntesi ovat siistit ja huolitellut.

Itse kuvaus on se hauska osuus! Toteutetaan meidän suunnitelmia ja inspiroidutaan lisää! Kuvia tulee yleensä noin 20-40kpl/kuvaustunti, ja toimitan ne yhdessä sovitun aikataulun mukaisesti, useimmiten 1-2 viikon kuluessa. Kuvat on viimeisteltyjä ja toimitan ne sovittuina kokoina ja kuvasuhteina, optimoituina käyttötarkoitukseesi. Voit ladata kuvat nettigalleriasta 6kk aikana.

brändikuvaus Jenni Tuominen Photography

Millaisia kuvia saat brändikuvauksesta?

Pyrin saamaan sinulle laajan kuvagallerian, jota voit käyttää eri alustoilla. Monesti otamme osan kuvista sisällä ja osan ulkona, jotta kaikki kuvat eivät olisi liian sidoksissa tiettyyn vuodenaikaan. Brändikuvauksen lopputulos on yrityksellesi räätälöity, tunnistettava ja brändillesi uskollinen kuvapankki. Pyrkimykseni on saada sinulle monikäyttöinen ja pitkäikäinen kuvagalleria yrityksesi markkinointiin.

brändikuvaaja tampere Jenni Tuominen Photography

Haluatko vielä lisää infoa brändikuvauksesta?

Jos brändikuvaus on sinulla vielä harkinnassa, olen laatinut pienen brändikuvausinfon, johon on koottu ajatuksia siitä, miten saada parhaat mahdolliset brändikuvat yrittäjälle. Lähetän tämän infon sinulle mielellään, jos laitat mulle yhteydenoton ja mainitset viestikentässä “parhaat brändikuvat”. Portfoliostani löydät myös erillisen kokoelman brändikuvista, johon olen laittanut muutamia esimerkkejä viimevuosina eri alan ammattilaisille ottamistani brändikuvista. Jos haluat nähdä kivan esimerkin nettisivuista, jotka on rakennettu ottamillani brändikuvilla, voit kurkata Urheiluhieroja Klaus Heikkisen sivuja. Tämän blogipostauksen kuvat on Sari Pietilän brändikuvagalleriasta.

kommentit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

jätä kommentti