Parhaat hääideat -hääkuvaajan havainnot 2022

November 11, 2022

Hääsuunnittelua

Onko teillä suunnitelmissa viihtyisät, iloiset ja lämminhenkiset häät? Jatkona viime vuonna kirjoittamalleni postaukselle “Hääideoita 2021 -hääkuvaajan havaintoja“, päätin myös tänä vuonna poimia kuvaamistani juhlista parhaat ja innostavimmat trendaavat, ihanat ja yllätykselliset hääideat, ja koostaa niistä tänne postauksen.

Parhaat trendaavat hääideat

Hääruoka ja -juoma

Kaikenkaikkiaan ehkä parhaat hääideat liittyivät tänä vuonna ruokaan, ja suurin trendi oli lähiruoka! Tämän vuoden juhlissa oli aivan mielettömän upeita tarjottavia, joissa oli käytetty parhaimpia ja maistuvimpia raaka-aineita läheltä. Yhtenä esimerkkinä Calliolan herkkupöytä, jossa oli tarjolla mm. Hirvipaistia Inkoosta, lämminsavustettua muikkua Pieliseltä ja Tammisaaren tofua.

Ylipäätään tämän vuoden häissä näkyi voimakkaasti ruokaan panostaminen ja jokaisissa häissä tuntui, että menu oli harkittu, hääparin näköinen ja elämys vieraille.

häämenu parhaat hääideat
Maistuva häämenu Ravintola Pihassa

Hääkakkupöydässä trendasi tänä vuonna kakkubuffetit. Kun tarjolla on monta eri kakkumakua, jokainen löytää oman suosikkinsa ja vieraat tuntevat olonsa hemmotelluksi. Myös aivan erityisen näyttävät hääkakut ihastuttivat juhlakansaa tänä vuonna.

kakkubuffet Arto Rastas Catering
Arto Rastas Cateringin herkullinen kakkubuffet
parhaat hääideat hääkakku
Upeaakin upeampi hääkakku Say It With a Cake!

Trendaavaksi voisi sanoa myös juomapuolta. Itsetehty hääolut oli kiva yllätys kaksissa juhlissa ja itse juoman lisäksi hääpari pääsi ilahduttamaan vieraitaan myös pullojen etiketeillä! Useissa häissä viinivalinnat oli erittäin harkittuja ja kuuluivat osaksi menuuta, tämä tekee ruokailukokemuksesta todellisen elämyslahjan vieraille! Muutamissa häissä oli myös tee-se-itse drinkkibaari; ohjeet ja tarpeet parille-kolmelle hääparin lempidrinkille. Tämä on tosi kiva pieni toiminnallinen idea juhlapäivään.

Parhaat hääideat -Juhlapaikka

Staycationista ehkä inspiroituneena, häissä on tänä vuonna trendanneet juhlapaikat, joissa vieraat voivat yöpyä (tai juhlatilan läheisyydessä on hotelli, joka on varattu juhlavieraille). Juhlafiilis lähtee nousuun jo perjantaina kun pari ja vieraat alkavat saapua paikalle ja juhlien jälkeen on lähes koko juhlakansa kokoontunut vielä syömään sunnuntain brunssia yhdessä. Juhlat on siis samalla kertaa myös pieni loma ja elämys. Hyviä esimerkkejä tällaisista mahdollisuuksista ovat olleet mm. Mustion linna, Hirvihaaran kartano, Jyväskylän Hotelli Verso ja Hangon Regatta Spa Hotel.

Terälehdet

Vihkimisen jälkeisessä “heittely”-osuudessa trendasi tänä vuonna kukkien terälehdet. Vaihtoehtoja löytyi kuivatusta laventelista ja niittykukista ehkä yleisimpään, eli ruusun terälehtiin. Ihanimmat tuoksut tarjosi laventeli, joka muistutteli itsestään pitkin päivää vienona tuoksuna kampauksen seassa.

Parhaat yllättävät hääideat

Kuvista tehdyt nimikortit! Voi mikä ihana yllätys! Tässä tapa, jolla hääpari voi välittömästi osoittaa vierailleen kuinka tärkeitä he parille ovat. Kuvat voivat olla uusia tai vanhoja ja vieras voi olla kuvassa joko yksin tai yhdessä morsiamen tai sulhasen kanssa. Kuvat antavat luontevan ja varmasti hersyvän keskustelunaiheen jokaiseen pöytäkuntaan, kun kuullaan tarinoita kuvien takaa.

Kimpun ja sukkanauhan heitto ei pääse mua enää yllättämään, mutta sen sijaan seppeleen heitto pääsi. Oli hauska huomata miten parit sisällyttävät juhliinsa perinteitä, muokaten niistä kuitenkin itsensä näköisiä.

Parhaat hääideat -kategoriaan pääsee tänä vuonna myös suloiset lemmikit, jotka kuuluivat osaksi juhlapäivää. Vai mitä olet mieltä tästä teemaväriin somistetusta söpöisestä?

hääsuunnittelu

Parhaat hääideat joilla viihdytätte vieraita

Yksi ehdottoman hyvä idea, joka tänä vuonna toistui oli onnittelun jälkeinen rento minglaus (15-30min) ennen pöytiin siirtymistä. Tässä vieraiden on luontevaa heti juhlien alkumetreillä alkaa tutustua toisiinsa, tutustumista on sitten illan mittaan helpompi jatkaa. Ihana juhlatunnelma lähtee rakentumaan välittömästi kun iloinen nauru ja puheensorina täyttää tilan.

parhaat hääideat minglaus

Juhlavieraita viihdytti myös livemusiikki. Musiikki eri muodoissaan on osa viihdyttävää juhlapäivää, mutta esimerkiksi ruokailuhetkestä saa todella spesiaalin kokemuksen kun taustalla soittaa vaikkapa jousikvartetti. Musiikkivalinnoilla hääpari voi kertoa itsestään ja tarinastaan jo paljon ja se on usein asia, jonka häävieraat muistavat hyvin pitkään. Ihania musiikkielämyksiä ovat tänä vuonna tarjonneet mm. Auratrio, Small melodies, ja Bilebändi Paradise

Vieraita viihdyttivät myös pihapelit. Kun parin, juhlien ja juhlapaikan tyyli sen sallii, pihapelit viihdyttää vieraita ja pelin tiimellys tarjoaa kivan tavan tutustua uusiin ystäviin.

Perinteiset hääleikit höystettiin pienillä twisteillä, muutamissa häissä kenkäleikki käytiinkin anoppien kesken ja kaksissa häissä kenkäleikkiin osallistui koko juhlakansa. Vaikka kenkäleikkiä pidetään joskus hieman nähtynä ideana, kameran takaa sanon helposti että se on ohjelma, jossa yleisön reaktio on varma.

Omannäköiset häät

Parhaat hääideat on aina parin itsensä näköisiä. Mielestäni tämä näkyy vuosi vuodelta enemmän ja se on tosi ilahduttavaa. Sen lisäksi, että ratkaisut kertovat hääparista ja heidän tyylistään, huomaan ratkaisuissa myös vahvasti halua tehdä päivästä ikimuistoinen kokemus juhlaparin rakkaille vieraille.

Oletko sä vieraana tai häitäsi juhlinneena huomannut tämän vuoden juhlissa muita hyviä ideoita? Jätä kommentti alle, kuulen mielelläni! Tai oletko suunnittelemassa omia häitä ja olet vielä kuvaajaa vailla? Tsekkaa mun portfoliosta lisää mun kuvia ja ota yhteyttä!

kommentit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

jätä kommentti