Olen Jenni Tuominen, reipas ja rento valokuvaaja. Teen kuvauksia pääasiassa Tampereen alueella. Mun juttu on erityisesti koko päivän kestävät dokumentaariset hääkuvaukset ja rennon letkeät perhekuvaukset. Mun kuvauksissa on vähemmän pönötystä ja enemmän life stylea ja hymyjä vain silloin kun aidosti hymyilyttää. 
Olen luonteeltani tarkkailija, ja siksi hääkuvaus sopii mulle erityisen hyvin. Tarkkailen ihmisiä ja tilanteita, valoa ja kuvakulmia, ennakoin tapahtumia, ja luon päässäni näiden perusteella kaavan, joka aika usein muuten toimii oikein hyvin. Yleensä hiihtelen juhlissa ihan hissukseen mutta välillä sotkeennun kamerahihnoihini tai kyykkään jossain tosi oudossa kohdassa monta minuuttia odotellen täydellistä otosta.
Ohjatummassa kuvauksessa, potretteja tai perhekuvia otettaessa voit kuulla multa vinkkejä mitä tehdä, mihin laittaa kädet, mihin katsoa tai mitä miettiä. Mulla on ehdotuksia ja heittelen niitä ilmoille, jotta te tunnistaisitte sieltä omanne, ja toteutetaan sitten se. Mun ultimaattinen tavoite on saada teistä juuri teidän näköinen kuva, ei imelä tai liukuhihnakuva, eikä tekemällä tehdyn näköinen, vaan sellanen missä teillä on tilanteeseen kuuluva fiilis, ja se fiilis näkyy teidän ilmeissä ja olemuksessa.
Aloitin valokuvauksen harrastuksena reilu 10 vuotta sitten. Valmistuin valokuvaajaksi (VAT) Sataedusta Nakkilasta 2017 joulukuussa. Nyt opiskelen Media-alan erikoisammattitutkintoa (Valokuvaajamestari) Visuaaliviestinnän Instituutissa Tampereella. Kuvaan pääasiassa miljöössä; asiakkaan kotona, tai yhteisesti sovitussa paikassa.
Rakastan filmikuvia ja se näkyykin sekä mun kuvaustyylissä että kuvankäsittelyssä. Tyylini on valoisa ja pehmeä, hitusen pastellinen, kuitenkin uskollinen luonnon omille väreille ja sävyille. Kuvaan lähestulkoon pelkästään luonnonvalolla tai vallitsevalla valolla.
Inspiroidun Suomen puhtaasta luonnosta, ihmisten spontaaneista reaktioista ja ilmeistä, lapsen temperamentista ja persoonallisesta omasta tahdosta, vastasyntyneen ja äidin välisestä siteestä, arkkitehtuurista, oivaltavasta sisustuksesta, rakastuneen parin silmäyksistä, ylpeästä isästä saattamassa tytärtään vihille, hulmuavasta hunnusta, haparoivista ensimmäisistä tanssiaskeleista ja... valosta. Rakastan kuvata siis hyvin monenlaista ja uskon, että sen ansiosta tuotantoni pysyy raikkaana ja monipuolisena. Koska tarkkailen ja ihailen luontoa ja ympäristöä, löydän kauniita ja tilanteeseen sopivia kuvauskohteita esimerkiksi perhekuvauksia ja hääpotretteja silmällä pitäen. Mun fiilistelyjä kameran takana näet tuoreimmillaan instagramissa @jennituominenphotography

Ota rohkeasti yhteyttä, ideoidaan ja toteutetaan yhdessä!
Back to Top