Hääideoita 2021 -hääkuvaajan havaintoja

October 25, 2021

Ajattelin koota muutamia inspiroivia hääideoita ja -valintoja kesän 2021 aikana kuvaamistani häistä. Jokaisissa häissä on ollut ihania, hääparin itsensä näköisiä ideoita. Huomaan että monet häitään suunnittelevat viihtyvät Pinterestissä, mutta kuitenkin kivasti soveltavat ideoita omaan hääpaikkaan sopivaksi, tai enemmän itse pariskunnan näköiseksi. Pinterest on tosiaan hyvä paikka inspiroitua.

Tässä nyt muutamia poimintoja, jotka erityisesti jäivät mieleen tämän kesän juhlista. Uskoisin että ideat kiinnostavat erityisesti Pirkanmaan alueelle häitään suunnittelevia, mutta osa nostoista on toteutettavissa juhlapaikasta riippumatta.

Juhlapaikka

Tänä vuonna oli muutamiakin itselle uusia juhlapaikkoja, ja erityisesti näistä uusista paikoista jäi mieleen Frenckell & Piha. Sijaintina tää on aivan loistava kaupunkihäille, ihan Keskustorin vieressä ja koska lähistöllä on useita kirkkoja, matka vihkimisestä juhlapaikkaan voi taittua mukavasti vaikka kävellen. Erityisen ihana piirre tässä paikassa on Frenckellin sisäpiha, joka oli käytännössä koko ajan juhlakansan yksityiskäytössä. Juhlat oli kesän kuumimpaan aikaan ja ulkotilat olivat kyllä ahkeralla käytöllä koko päivän ajan. Jos teillä on suunnitteilla häät kesäaikaan, on aivan ihanaa, että juhlapaikassa olisi kiva pihapiiri, jossa juhlat voi jatkua omalla porukalla.

Hääpaikka Frenckell Tampere

Hääkimppu

Hääkimpuissa oli tänä vuonna paljon vaihtelua, löytyi paljon hyvin selkeää ja simppeliä esim. valkoisen ja vihreän yhdistelmää, ja tuntui että kimppuvalinnat oli tosi kauniisti linjassa sekä juhlien muun koristelun, että hääparin vaatetuksen kanssa. Kokonaisuudet oli harkittuja ja usein juhlien ja kimpun värimaailma näkyi jo hääkutsuissa. Itseä on kovasti viehättänyt viime aikoina kimppujen kerroksellisuus ja monipuoliset kukkavalinnat, siksi tänä vuonna erityisesti jäi mieleen tämä Opuntian tekemä hääkimppu.

hääkimppu tampere

Bändi

Tätä bändiä oonkin ehtinytkin vinkata jo muutamille ensi vuonna häitään pitäville pariskunnille, mutta laitetaanpa se vielä tänne ihan julkisestikin esille; tämän vuoden parhaat bileet järjesti Juhlaorkesteri Puolitie. Sanottakoon vielä, että mukana oli myös puhallinsektio, joka todella toi sitä luvattua lisämaustetta. Tunnelman luominen ja biisivalinnat pisti juhlakansan ilmiliekkeihin ja kameralle tallentui kyllä sellaisia tanssiliikkeitä että huh-huh! Tälle porukalle isot aplodit!

Hääpuku

Hääpuvuissa oli tosi paljon vaihtelua tänä vuonna, todella simppeliä ja klassista, mutta myös todella runsasta ja näyttävää, unohtamatta upeita pitsipukuja. Hääpuku on aina sellainen itseä erityisesti inspiroiva asia, koska pukuvalinta vaikuttaa jonkin verran myös kuvausideoihin ja -mahdollisuuksiin. Usein suunnittelupalaverissa kyselen morsianta lähettämään puvustaan mulle jo etukäteen kuvan. Aina en sitten ihastukseltani tajua edes kysyä kuka on puvun valmistaja, mutta tänä vuonna yhden puvun nähdessäni ei paljon tarvinnut valmistajaa kysellä, puku oli nimittäin niin selkeä Heidi Tuisku Miten voi yhteen pukua mahtua näin paljon herkkyyttä, pehmeyttä ja kauneutta!

Kotimainenhääpuku

Hääkakku

Taas yksi mun lempiaiheista! Ja jälleen ilahduttavaa miten erilaisiin ratkaisuihin tänä vuonna oli päädytty, oli ihan klassista vadelma-kinuskikakkua, oli semi naked kakkua, aivan ihanaa mangojuustokakkua, you name it! Mutta ulkonäöllisesti (ja toki myös maultaan!) jäi kyllä vahvasti mieleen tämä Kultavadelman upea kerroskakku. Ja eikös ole ihana idea myös viereinen macarons-torni?

hääkakku tampere

Asusteiden yksityiskohdat

Voi, näitäkin olisi vaikka kuinka paljon, mutta erityisesti nyt jäi mieleen tosi upea rusetti (joka kuulemma oli ihan ensimmäisiä häähankintoja, ja jonka ympärille kokonaisuutta alettiin luomaan) Naskali Leatherilta ja morsiamen itsekutomat tanssisukat (joissa tietysti oli myös sitä jotain sinistä). Tällaisia persoonallisia hääideoita on ihana bongata juhlapäivän aikana!

Häämeikki- ja kampaus

Häämeikeissä oli tosi paljon luonnollisuutta ja herkkyyttä ja musta oli välillä tosi liikuttavaa seurata ja kuvata, kun vaikka morsiamen oma sisko tai kaaso oli vastuussa morsiamen meikistä ja hiuksista. Ne on niitä hetkiä jolloin jännitys ja ilo yhdistyy kummallisella tavalla niin, että välillä itkettää ja välillä naurattaa. Yksi upeimmista meikeistä oli kuitenkin tämä Platinum Hair & Beauty (Julia Delli) :n tekemä meikki syksyisiin häätunnelmiin

Häämeikki Tampere Platinum Hair & Beauty

Muita ihania hääideoita

Vielä jäi mainitsematta tämän kesän ensimmäisten häiden pirskahteleva monikulttuurisuus, joka näkyi musiikki- ja ruokavalinnoissa. On ihanaa että hääpari tuo omaa elämäntarinaansa juhliin mukaan! Kulttuuri voi maustaa juhlia monella tavalla, tulee se sitten oman perhetaustan, matkustelun, tai omien elämänvaiheiden myötä.

Puheet, ai ai ai, en tiedä onko nämä keskimääräistä haastavammat ajat vaikuttaneet meihin herkistävästi, mutta tänä vuonna hääpuheet oli todella koskettavia. Kerroinkin juuri instassa yhdestä erityisen koskettavasta aiheesta, joka mainittiin peräti kaksissa häissä tänä vuonna, luepa täältä mikä sai mut itkemään.

Ja vielä loppuun pitää mainita kaupunkilaispariskunnan häät heidän lapsuus- ja nuoruusmaisemissa, itse asiassa aivan toisen heistä kotitalon näköpiirissä. Näissäkin juhlissa näkyi vahvasti pariskunnan yhteinen tarina, ja voin vaan kuvitella miten tunteikasta on palata viettämään omaa juhlapäivää rakkaisiin maisemiin ja luoda siellä lisää tärkeitä muistoja.

hääideoita 2021

No tässäpä tulikin jo aikamoinen setti hääideoita. Kuten mulla on ollut tapana, postauksessa suositellut tahot eivät ole tietoisia, että tulen heitä blogipostauksessani suosittelemaan, ja monessa tapauksessa mun on pitänyt ihan erikseen vielä kysyä hääparilta, että kuka palveluntarjoajana on ollut. Eli se jos joku on varmaa, että tässä postauksessa mainitut suositukset perustuu täysin mun omaan kokemukseen. Tunne on kuitenkin ollut vahva, että haluan näistä vinkata muillekin!

Toivottavasti löysit uusia vaihtoehtoja tai ideoita omiin juhliinne!

kommentit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

jätä kommentti