Kokemuksia Jenni Tuominen photographystä

June 7, 2021

Tein ensimmäisen kerran asiakastyytyväisyyskyselyn 2019 loppuvuodesta. Lähetin kyselyn tuona vuonna kuvaamilleni hääpareille, perheille ja yrittäjille. Tein kyselyn ilmaisella Google forms- ohjelmalla, suositukset muuten sille! Tarkoitukseni oli siis selvittää asiakkaan näkökulmasta millainen kuvaaja Jenni Tuominen on ja millaisia kokemuksia asiakkailla on Jenni Tuominen photographystä.

Oli hiukan jännittävää odotella vastauksia, vaikka itsestäni kyllä tuntui jokaisen kuvauksen jälkeen, että kaikki meni oikein hyvin. Osittain tämä kyllä johtuu siitä, että jollain kumman tavalla mun kuvattaviksi on alusta asti päätyneet just ne ihanan rakastuneet ja onnelliset pariskunnat ja perheet. Monesti multa muuten kysytään, että onko kaikki morsiamet ihan bridezilloja – no itse en ole tavannut vielä yhtäkään, ja olen kuitenkin kuvannut häitä 2015 lähtien. Eli kaikille ikinä kuvaamilleni morsiamille ja sulhasille annan kyllä heti alkuun 10++ arvosanan!

Asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksia

Viesteihin vastaaminen

Ensimmäinen kosketuspinta minun ja kuvattavien välillä on tietysti yhteydenotto ja siihen vastaaminen. 67% vastaajista koki saaneensa vastaukseni yhteydenottoonsa odottamassaan ajassa. Loput 36% oli saanut vastaukseni nopeammin kuin oli odottanut! Way to go, tästä oon tosi iloinen! Tämä kyllä kertoo ihan mun luonteestakin, en oikein saa sielulleni rauhaa jos tiedän että joku odottelee multa vastausta. Joskus saatan muuten vastata kuvauskyselyyn jopa aika myöhään yöllä, mutta ajastan sähköpostin lähetyksen niin, että se lähtee vasta aamulla. Tunnustan.

Jenni Tuominen photography

Kuvauskokemus

Seuraavaksi poimin ehkä itselleni sen tärkeimmän kysymyksen: “miten kuvailisit kuvauskokemusta?” Tähän olinn kirjoittanut useampia vaihtoehtoja ja niistä sai valita niin monta kuin halusi; rauhallinen, rento, innostava, kiusallinen, kiireinen, positiivinen, liian lyhyt, stressaava, lämminhenkinen, iloinen, vastasi odotuksia, ylitti odotukset, alitti odotukset ja joku muu, mikä?

TOP 5 vastaukset olivat: 92% rento

83% lämminhenkinen

75% iloinen

75% rauhallinen

66% positiivinen

“Joku muu, mikä?” oli saanut tällaisen kivan kommentin: “Osasit ohjata meitä siten, että oli luontevaa olla kuvattavana.” Tämä kuulostaa just siltä, mitä tavoittelen! Mun suurin tavoite joka ainoalla kuvauskeikalla on saada kuvattavista irti heidän todellinen persoonansa, ja se vaatii sen, että kuvattavana oleminen tuntuu luontevalta. Kiitos, kuka ikinä olitkin, tämä todella kannusti! Tuoreempia asiakaspalautteita löydät mun info-sivulta.

Eli yhteenvetona, millainen kuvaaja olen: rento, lämminhenkinen, iloinen ja rauhallinen. Tiedoksenne että Jenni Tuominen lukee hymyssä suin tällaisia kokemuksia ja havaintoja.

Toiveet kuvien suhteen

Toiveet kuvien suhteen olin onnistunut huomioimaan 92%, loput 8% vastasi että toiveet oli otettu huomioon olosuhteiden ehdoissa. Mitä ne olosuhteet sitten on? Joskus se voi olla sää, joka estää kuvaamasta jossain tietyssä paikassa, tai vaikka pilvinen ilta, jolloin auringonlaskua ei näy, eikä ole mahdollista saada niitä lempeitä auringonlaskukuvia. Toisaalta se voi myös tarkoittaa sitä, että lapsesta tai sisaruksista on toivottu tietynlaista kuvaa, mutta päivän moodi on ollut päinvastainen ja silloin, no, silloin otetaan kuvia, jotka on niihin olosuhteisiin nähden parhaita mahdollisia.

Kuvien palautus

Rakentavin palaute koski kuvagallerian käyttöä, ja suoraan sanottuna en itsekään ollut siihen tyytyväinen. Kun lopputuote on digitaaliset kuvat, niiden toimituksen pitää sujua mutkattomasti ja helposti. Asiakaspalautteet oli viimeinen niitti sille, että päädyin vaihtamaan pilvipalvelun toiseen, ja nyt olenkin saanut uudesta palvelusta paljon myönteistä palautetta. Kiitos tässä kohtaa kaikille rehellisestä palautteesta! Haluan ennen kaikkea hioa palvelustani mahdollisimman helppokäyttöisen!

Suositukset Jenni Tuominen photographylle

Viimeisenä nostan tapetille vielä ajatuksia kuvauspalveluni suosittelusta ja uudelleen kuvattavaksi tulemisesta. 83% kuvattavistani suosittelee kuvauspalveluitani ystävilleen 10 todennäköisyydellä ja 17% 9 todennäköisyydellä. Aivan ihanaa, kiitos! Tämä jos joku on tosi palkitsevaa luettavaa!

Samalla 1-10 asteikolla kysyin myös kuinka todennäköisesti kuvattavani valitsisivat palveluitani vielä uudelleen. 75% valitsi 10 ja 25% valitsi 9. Ootte ihania! Mäkin valitsisin teistä kaikki uudelleen, 10 varmuudella!

Asiakastyytyväisyyskysely -omia ajatuksia

Tähän kyselyyn on olemassa kivat diagrammit ja pylpyrät, mutta en saanut niitä nätisti liitettyä tähän postaukseen. Olen postannut tulokset instagramin storyihin, eli ne näkyvät highlightseissa (minä), voitte käydä sieltä vielä kurkkimassa kysymykset tarkemmin! Tähän blogipostaukseen poimin nyt vain muutaman kyselyssä olleen osa-alueen, mutta instagramiin taidan laittaa ihan kaikki kysymykset ja vastaukset (note: ikävä kyllä, osa instagramiin laitetuista on jo ehtinyt pudota pois uudempien storyjen tieltä).

On tosi tärkeää kuulla millaisia kokemuksia Jenni Tuominen photography kuvattavilleen tarjoaa. Nämä on tärkeitä tietoja, jotta voi kehittää omaa toimintaansa. Suosittelen kuvaajakollegoilleni lämpimästi asiakastyytyväisyyskyselyn tekemistä! Kysely on helppo luoda ja sitä on helppo tulkita, kun ohjelma (Google forms) tekee vastauksista kaaviot ja pylpyrät. Välillä sitä itsensä työllistäjänä keksisi vaikka mitä uutuutta ja parannettavaa, mutta tärkeintä on kuitenkin se, että se mitä jo tekee, toimisi kuvattavien kannalta mutkattomasti, luontevasti ja varmasti. Kyselyn avulla selviää mitä tekee kiitettävästi, mitä pitää parantaa ja missä on selkeitä heikkouksia. Näiden korjausliikkeiden jälkeen voi kai sitten itse alkaa suunnitella uusia kujeita.

Suuri kiitos asiakkailleni siitä, että luotitte muhun kuvaajana, annoitte kannustavaa palautetta ja autoitte mua kasvamaan edelleen työssäni. Ootte parhaita!

Ps. lisää, ja uudempia asiakaspalautteita löydät täältä ja täältä

kommentit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

jätä kommentti