Pienet häät -vinkkejä ja mahdollisuuksia

March 25, 2021

Pienet häät, perhehäät, tai “karataan naimisiin” (elopement). Millaisia etuja ja mahdollisuuksia pienet häät tarjoavat? Voiko pienet häät olla yhtä ikimuistoiset ja romanttiset kuin isommat häät? Tässä muutamia vinkkejä niille, joilla on mielessä pienet häät:

hääkuvaarboretum

Pienten häiden juttu on te kaksi. Jos ette viihdy huomion keskipisteinä pienet häät voi todellakin olla teidän juttu! Jos liiallinen stressi, muiden odotusten täyttäminen, epävarmuuden kanssa pallottelu, järjestelyiden ja plan b:n, plan c:n jne. tekeminen tuntuu liian kuormittavalta. pienet häät voi olla vastaus! Pienten häiden suunnittelu on vähemmän stressaavaa ja enemmän inspiroivaa. Pienet häät mukautuu notkeammin säätilamuutoksiin, aikataulullisiin muutoksiin (pienissä häissä ei välttämättä edes ole aikataulua!) ja hetken inspiraatioille. Vihkimisestä voi saada todella henkilökohtaisen, tunteikkaan ja ainutlaatuisen, kun kirjoitatte vihkivalanne itse.

Tärkein kysymys on, mikä on teidän juttu?

Luonto

Jos teidän juttu on luonto, voisiko vihkimisen järjestää ulkona luonnossa? Järven rannalla, kesämökin laiturilla, pitkospuilla, hiekkarannalla, mäntymetsikössä? Keksitkö heti jonkun teille tärkeän paikan? Kun vieraita ei ole ollenkaan, tai jos vieraita on vain muutamia, vihkiminen voidaan järjestää todella erityisessä paikassa. Mietipä vaikka vihkimistä metsässä, siellä korkeiden puiden keskellä on muutama kaunis tuoli vieraita varten ja vihkipaikalle johtaa kapea polku, jossa on matkan varrella lyhtyjä ja pieniä luonnonkukkakimppuja osoittamassa oikeaa suuntaa. Tästä kirjoitin enemmän postauksessani “Pienet häät ulkona -ideoita ja vinkkejä”

Ruoka

Jos teidän juttu on ruoka, mitä jos pyytäisitte teidän lempiravintolalta ehdotusta miten saisitte tilan, jossa on oma rauha. Olisiko heillä kabinetti tai kattoterassi teidän käyttöön? Voisivatko he suunnitella teille erityisen menun? Entä miltä kuulostaa luksus hääpiknik meren tai järven rannalla? Tai palkatkaa teidän lempikokki tekemään teille ruoat, suunnitelkaa menun sisältö ihan viimeistäkin yksityiskohtaa myöten. Ruokailu voi olla ulkona ihanasti valaistussa paviljongissa, rantakalliolla, purjeveneellä…

Reissaaminen, vaellus, urheilu…

Mikä tahansa se teidän juttu nyt on, lähtekää rohkeasti miettimään miten sen voisi sisällyttää teidän hääsuunnitelmiin. Haluatteko jatkaa häitä vaelluksella luonnonpuistoon? Entä jos vuokraatte unelmien auton ja ajatte sillä saaristoon? Tai miltä kuulostaa Lapin romanttiset luksushotellit? Tai mökkiloma Järvi-Suomessa? Sitten kun on turvallista matkustaa ulkomaille, haluaisitteko yhdistää teidän unelmien lomakohteen ja häät? Kaikkien rajoitusten jälkeen se, mitä monet meistä todella kaipaa on sekä matkustelua, että iloisia juhlia läheisten kesken. Häät voi jatkua reissussa romanttisella kahdenkeskisellä ajalla vaikka viikon tai kaksi!

hääkuvaajatampere

Hääkuvat

Pienet häät mahdollistaa myös todella uniikit hääkuvat. Koska aikataulu ei ole tiukka, tai sitä ei ole ollenkaan, kuvia voidaan mennä ottamaan todella eeppisiin paikkoihin. Kiireettömyys näkyy kuvissa, teillä on yhteinen ihana rauha, koko maailma on teitä varten. Hääkuvauksesta voi tehdä vaikka pienen retken, voidaan kiertää teille tärkeitä paikkoja ja ottaa kuvia niissä

Omasta mielestäni pienet häät on ehdottomasti mahdollisuus! Pääsin 2020 kuvaamaan useammatkin pienet häät ja kokemusteni perusteella ne olivat aivan yhtä romanttisia ja ikimuistoisia kuin isommatkin juhlat ovat olleet. Pienissä häissä otetuista kuvista näkyy ihanasti läheisyys ja herkkyys -ihan lähipiirin kesken voidaan puhua avoimemmin niistä suurimmista iloista ja suruista. Pienissä häissä tunnetila on ollut aina tosi vahva.

Toivottavasti sait postauksesta uusia ideoita ja pohdittavaa. Olen koonnut Pinterest-tauluun muutamia vinkkejä jotka voi olla aika kiinnostavia, jos teillä on suunnitelmissa pienet häät. Otathan yhteyttä jos suunnittelet pieniä häitä ja haluat tallettaa ne kuviksi. Mä lähden mukaan todella innoissani!

kommentit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

jätä kommentti