Pienet häät ulkona -ideoita ja vinkkejä

January 15, 2021

2020 monien hääparien piti suunnitella juhlansa uudelleen. Jotkut siirsivät juhlat eteenpäin, jotkut järjestivät pienet häät perhepiirin kesken, ja vielä jotkut menivät naimisiin, mutta epävarmuuden vuoksi eivät uskaltaneet järjestää juhlia ollenkaan. Mullakin hääkuvaajana useammat juhlat siirtyivät ja koska mieli kuitenkin kaipasi häiden kuvaamista, aloin suunnitella teemakuvausta aiheesta Pienet metsähäät.

Pienet haat tampere

Yksi teemakuvauksen taustalla oleva ajatus oli inspiroida sekä hääpareja, että meitä hääalan yrittäjiä. Pitääkö hääjuhlien aina olla isot ollakseen ikimuistoiset? Mitä erityisiä mahdollisuuksia voisi olla pienissä häissä, joita ei ehkä pystyisi toteuttamaan isommissa juhlissa? Miten pieniin juhliin voi saada luksusta?

pienet haat pyynikillä

Toinen kantavista ajatuksista oli ekologisuuden ja luonnon korostaminen. Siksi valitsin mukaan paikallisia yrittäjiä ja suosimme kausi-, kierrätys- ja vuokratuotteita. Halusimme että juhlapaikka oli ulkona metsässä, puut antavat upeat raamit juhlille ja toisaalta myös suojaavat pahimmalta paisteelta ja pieneltä kosteudelta.

pienet haat ideoita

Ydinryhmämme Pieni kukkafarmi, FJH Fanny Heinonen, Hääsuunnittelu Blush ja minä olemme tämän kokemuksen jäljiltä kokeneempia tietämään, millaisia asioita kannattaa huomioida ulkona pidettävien häiden järjestämisessä. Saimme myös hyviä ideoita miten pienet häät voi olla tosi ainutlaatuiset ja juhlavat. Mitä olet mieltä ideoista joita näet kuvissa, onnistuimmeko saamaan pienistä häistä näyttävät, juhlavat ja inspiroivat?

morsiamen meikki

Fanny Heinonen loihti morsiamelle näyttävän meikin ja ihanan rennon tyttömäisen kampauksen. Pääset muuten lukemaan Fannyn blogipostauksesta millaisia vinkkejä hän antaa häämeikin suhteen ja miten hän lähti suunnittelemaan ja toteuttamaan Pienet metsähäät -meikkiä ja kampausta.

haakimppu ja kukkakaari

Pieni Kukkafarmi kukitti kuvauksemme mm. näyttävällä kukkakaarella ja herkän juhlavalla hääkimpulla. Kukkakaari tuo vihkipaikalle todellista juhlan tuntua ja toimii näyttävänä somisteena valokuvissa. Ja eikö nämä tuolikukat ole aivan ihanat?

tuolikukat haat

Hääsuunnittelu Blush toimi Pienten metsähäiden somistajana. Juhlapöydän suunnittelu, toteutus ja kattaus on Blushin Iinan käsialaa. Juhlapaikan läheisyyteen rakennettiin myös kaunis tuikkupolku. Tämä näyttää ihanalta kesäillan pimetessä.

haasomistus valopolku

Itse valmistin tämän kuvauksen myötä ihan uuden tuotepaketin: Small/Intimate -hääkuvauksen. Jos teillä on mielessä pienet häät (10-15 henkilöä), tämä noin 5 tunnin kuvauspaketti sopii teille erinomaisesti. Kuvaukseen kuuluu laajan potrettikuvauksen lisäksi myös dokumentaarista kuvausta. Itse suosittelen että kuvaukseen sisällytettäisiin jo hieman aamuvalmistelua, näin kuvallisesta tarinasta tulee kaunis ja ehyt. Potrettien kuvaamiseen voidaan käyttää normaalia enemmän aikaa -voimme käydä useammassakin kuvauskohteessa, ehkä sellaisissa paikoissa, joista on tullut teille tosi tärkeitä.

haakuvat pyynikki

5 tunnin kuvausaikaan kuuluu tietenkin vihkimisen kuvaus ja mahdollisesti myös lyhyt dokumentaarinen kuvaus juhlapaikassanne. Small/Intimate -hääkuvaus elää ja joustaa teidän päivänne tarpeiden mukaisesti, myös kuvausaika on räätälöitävissä ylös- ja alaspäin.

Toivottavasti sait inspiraatiota ja ideoita häitänne tai muita juhlia varten! Kuulen tosi mielellään kommentteja ja ajatuksianne meidän kuvauksesta. Herättikö tämä postaus sinulla uusia, luovia ideoita?

Pienet metsähäät kuvaukseen osallistuivat:

https://mediaproducerfjh.fi/fi/

www.pienikukkafarmi.fi

www.blush.fi

www.promodel.fi

www.nagual.fi

www.laurahyvi.com

www.veston.fi

www.instagram.com/photojuliannina

kommentit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

jätä kommentti