Kuvausjännitys – mikä avuksi?

December 22, 2020

“Mä en sitten yhtään osaa olla kuvattavana”

“Me ollaan ihan tönkkösuolattuja kaikissa kuvissa”

Nämä lauseet kuulen lähes jokaiselta, joka tilaa perhe- pariskunta- tai hääkuvauksen. Suurimmalle osalle meistä kuvausjännitys on ihan tuttua. Ensin pelottaa olla kuvattavana ja sitten kuvauksen jälkeen pelottaa mennä katsomaan kuvagalleriaa, että mitähän niistä kuvista oikein tuli. Mikä avuksi? Tässä kolme hyvin simppeliä vinkkiä miten saada kuvausjännitys aisoihin!

kuvausjannitys perhekuvaus

Valokuvaajan valinta

Valitse TEILLE sopiva valokuvaaja. Tutustu kuvaajan nettisivuihin, näetkö teidän perheen niissä kuvissa? Kavereiden suosituksia on aina hyvä kuulla, mutta se mikä sopii kaverille, ei välttämättä olekaan se teidän juttu. Olisinko mä teille sopiva kuvaaja? Testaa vaikka heti tutustumalla mun portfolioon

kuvausjannitys pariskuntakuvaus

Kuvausvaatteiden valinta

Valitse vaatteet ja asusteet, joiden kanssa on hyvä ja varma olo. Yleensä sellaisia on vaatteet, joissa muutenkin viihdyt -jotka jotenkin kuvastaa sun persoonallisuutta. Jos sulla on yhtään epävarma olo vaatteiden kanssa, joudut koko ajan nyppimään paitaa ylöspäin tai alaspäin tai tarkistamaan että vyö on sopivalla korkeudella, se saattaa näkyä myös pienenä keskittymisvaikeutena kuvaustilanteessa (= kuvausjännitys) ja voi olla että näet tuon epävarmuuden myös kuvagalleriassa.

perhekuvaus kuvausjännitys

Keskity olennaiseen, niin kuvausjännitys unohtuu

Unohda kamera, keskity puolisoosi, lapsiisi, saavutukseesi, anna ilon ja rakkauden näkyä silmistäsi, sillä hymyilevät silmät kertovat enemmän kuin hymyilevä suu. Kuvausjännitys jää sivuseikaksi kun annat suukkoja pehmeälle poskelle.

perhekuvaus tampere

Kuvauksen huolellinen suunnittelu

Omille kuvausasiakkailleni annan vielä neljännenkin vinkin; hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Lähetän kuvauksen varanneille etukäteen kuvataulun, johon olen kerännyt ideakuvia ja omia ehdotuksia heidän kuvaustaan varten. Olen koonnut myös perhekuvausinfon, jossa annan mm. vinkkejä vaatteiden valitsemiseen. Kun kuvattavilla ja kuvaajalla on selvät suunnitelmat mielessä, olo on varmempi, ja jo muutaman minuutin kuvauksen jälkeen kuvausjännitys on tiessään.

Mun ottamia perhekuvia löydät instagramista #kuvaajaperheenarjessa Mun perhekuvaustyyli on toiminnallinen ja enemmänkin dokumentaarinen kuin kovin aseteltu. Toiminnallisuus on yksi asia, joka auttaa kuvattavia unohtamaan kameran ja keskittymään toisiinsa.

Toivottavasti nämä vinkit auttoi sua lähestyvää kuvausta silmällä pitäen, tai ehkä ne toi jopa varmuutta varata teille kuvaus! Kuvausjännitys on täysin voitettavissa!

kommentit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

jätä kommentti