Häät peruuntui -mitä nyt?

April 8, 2021

Epävarmojen olosuhteiden vuoksi häiden siirtäminen on kuulunut vahvasti vuosiin 2020 ja 2021. “Mitä jos” -kysymyksiä on tullut lisää jopa päivittäin ja jossain kohtaa tajuntaan iski, että vaikka juuri tuohon kysymykseen saataisiinkin vastaus pian, se voidaan hetkessä kumota, perua tai muuttaa.

Hääparien suurin kysymys on ollut “onko meidän häät turvallista pitää suunnitellusti?”. Jos häiden siirtyminen on ollut teidän ratkaisunne, tässä lyhyessä postauksessani pohdin joitain vaihtoehtoja ja ideoita, jotka tällaisessa tilanteessa voisi pienesti lohduttaa tai jopa inspiroida.

hääkimppu

Mikrohäät tai ihan pienet, intiimit häät

Miltä kuulostaa vierasmäärän vähentäminen? Esimerkiksi alle 50 hengen mikrohäät, tai vaikka alle 10 hengen intiimit häät ovat todella yleistyneet viime vuosina jo ennenkin koronaa. Monet hääparit kuitenkin jossain kohtaa suunnitteluvaiheessaan (ainakin salaa) pyörittelevät tätäkin vaihtoehtoa mielessään. Nyt tuosta vaihtoehdosta voisi napata kiinni -ihan olosuhteiden nimissä. Voisiko sekä vihkimisen että juhlan pitää ulkona? Kun lähdette etsimään juhlatilaa uudenlaiselle vierasmäärälle, saatatte löytää tosi ihania ja tunnelmallisia juhlapaikkoja, jotka heti sinetöi teidän päätöksen (yksi ihana paikkavinkki täällä). Sen lisäksi että valokuvien, videoinnin ja/tai streamauksen avulla voitte itse palata päivän muistoihin, päivänne tarina tallentuu myös ystävillenne ja sukulaisillenne, jotka eivät olosuhteiden vuoksi päässeet osallistumaan.

häiden siirtäminen

Karataan naimisiin

Jos teidän häät on alunperinkin ajateltu tietylle päivämäärälle, ja tuo ajankohta on teille tosi merkityksellinen, mitä jos karkaatte naimisiin kaksin? Hääpäivästä saa tosi erityisen, kun vietätte sen kahdestaan. Tähän voit löytää lisää ideoita mun toisesta postauksesta). Se, että olette karanneet kahden, ei estä hääjuhlien järjestämistä myöhempänä ajankohtana, sitten kun on turvallista. Siinä tapauksessa saatte SEKÄ intiimit häät, ETTÄ isot juhlat. Juhlien lykkäys tarkoittaa myös että saatte lisäaikaa juhlasuunnitteluun. Hääkuvaus kannattaa ottaa vihkimisen yhteydessä, ja kun päivä on vain teidän kahden, kiireetön ja rento, hääkuvauksessa ei tarvitse kiirehtiä, vaan voidaan kuvata teidän onnea kaikessa rauhassa ja monipuolisemmissa kuvauspaikoissa kuin mitä “normaalina” hääpäivänä. Näillä kuvilla voitte jakaa teidän päivän tarinan myös muille myöhemmin järjestettävässä hääjuhlassa.

Häiden siirtäminen toiseen ajankohtaan

Jos päädytte siirtämään häänne toiseen ajankohtaa, parhaassa tapauksessa ainoa asia mikä muuttuu, on itse päivämäärä. Jos teidän juhlat on juuri sellaiset kun olette aina halunneet, kaikki palaset on juuri kohdillaan ja kuitenkin siirrettävissä eteenpäin… ja maltatte nyt odottaa, tämä on ehdottomasti teidän vaihtoehto. Toisaalta siirto toiseen ajankohtaan voi vaikuttaa häihin myös yllättävän myönteisesti, uusilla järjestelyillä saatattekin saada vaikka vielä ihanamman hääpaikan.

Nämä ehdotukset on todella yksinkertaistettuja, jokaisella parilla käytännön toimenpiteisiin vaikuttaa monet asiat. Selvää on, että ylimääräistä työtä ja harmitusta tämä teettää jokaiselle. Häät on rakkauden juhla ja rakkauteen kuuluu se, että välitämme ja kannamme vastuuta toistemme hyvinvoinnista ja terveydestä.

Kävi niin tai näin, nämä merkilliset vuodet 2020 ja 2021 ovat ikimuistoisia hääpareille. Intiimi vihkiminen, jossa on paikalla vain läheisin perhe on parhaimmillaan todella tunteikas ja intensiivinen. Olosuhteet vaikuttavat meihin kaikkiin herkistävästi. Lupauksenne rakastaa toisianne “hyvinä ja pahoina päivinä” saa erikoismerkityksen juuri tällaisina aikoina. Olen nähnyt, ja veikkaan että jatkossakaan kenenkään silmät eivät pysy kuivina näiden lupausten aikana.

Toisaalta, jos päätätte siirtää häitä, me ei voida vielä edes ymmärtää sitä tunteiden kirjoa, mikä meillä kaikilla sitten on kun saadaan pitkästä aikaa nähdä toisiamme vapaasti, kun meillä kaikilla on aitoa syytä juhlia ja kun päivä on täynnä pelkästään iloisia ja onnellisia kasvoja. Kaiken tämän keskellä, tai kaiken tämän jälkeen, teidän häistä voi tulla kaikkien aikojen juhlat <3

häiden siirtäminen

kommentit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

jätä kommentti