Tunnelmalliset talvihäät -kerää parhaat ideat

October 31, 2023

Tunnelmalliset talvihäät on rohkean, joustavan ja seikkailumielisen hääparin valinta. Kokosin tähän postaukseen ideoita, jotka tuovat tunnelmaa talvihäihin ja muutamia vinkkejä talvihäitään suunnitteleville. Valmistaudu kohtaamaa raikkaita mutta tunnelmallisia, kimaltavia mutta silti tyylikkäitä ideoita lempeän romanttisiin häihin!

Hääteema talvihäihin

Monesti tunnelmalliset talvihäät mielletään väritykseltään tummaksi. Valitsemalla raikkaan valkoisen rinnalle pehmeitä sävyjä, kuten toffeeta tai murrettuja punaisen sävyjä, saat häihisi lempeää ilmavuutta, juhlavuutta ja ajattomuutta. Kupariset sävyt näyttävät upeilta vuoden ympäri, mutta tuovat ihanaa lämpöä erityisesti talven juhliin. Kukkavalinnoissa voi huomioida myös ympäristöystävällisyyden. Lue lisää mun aiemmasta blogipostauksesta Ympäristöystävälliset hääkukat

Hääaamun ohjelma

Talvihäissä sää ja olosuhteet kannattaa ottaa huomioon jo juhlapaikkaa valitessa. Ihanteellisinta olisi jos päivän aikana ei olisi juuri tarpeen liikkua paikasta toiseen. Näin säästetään aikaa, huolta ja säätämistä. Ei ole pelkoa että juhla-asut kastuvat tai likaantuvat, eikä ole tarpeen hankkia juhlatyyliin sopivaa ulkovaatetusta ja kenkiä. Hääaamusta tulee kerta heitolla rauhallisempi ja ajatukset ovat tärkeimmissä asioissa kun hääsäästressiin on varauduttu jo suunnitteluvaiheessa.

Ravintolahäät tai hotellihäät on todella hyvä ratkaisu talvihäitä viettäville. Usein vihkiminen ja juhla voidaan järjestää samassa tilassa ja parhaassa tapauksessa hääpari voi myös valmistautua juhlaan hotellihuoneissaan. On luksusta saada runsas aamiainen hotellihuoneeseen hääpäivän aamuna ja nautiskella sitä rauhassa. Omaa (mutta yhteistä!) tietään kulkeva pari valmistautuu hääpäivään samassa hotellihuoneessa yhdessä herkistellen.

Hääkuvat talvella

Talvella saa mitä upeimpia hääkuvia ulkona sään ollessa suosiollinen. Hääkuvaajana suosittelen kuitenkin pitämään päivän lempeän mukavana ja sitä se ei ole, jos hääkuvia otetaan viistossa räntäsateessa tai paukkupakkasilla hihattomassa puvussa. Siksi teen talvihäitä varten aina useamman kuvaussuunnitelman erilaisten säiden varalle.

Huolettomin hääpotrettikuvaus tulee silloin kun juhlapaikan sisätiloista löytyy valoisia, juhlavia ja rauhallisia kuvauspaikkoja potretteja silmällä pitäen. Silloin potrettikuvauksen voi suunnitella toteutettavaksi sisällä. Jos päivä sattuisi olemaan mitä kuvauksellisin, voidaan jossain kohtaa kuvaussessiota pikaisesti poiketa ottamassa muutama täsmäkuva ulkona.

Siviilivihkiminen juhlapaikalla -ideat tunnelmallisiin talvihäihin

Tunnelmalliset talvihäät on tehty kymmenistä tai sadoista kynttilöistä. Kun siviilivihkimispaikkaa koristaa useat kynttiläsaarekkeet, tilaan laskeutuu todella juhlava tunnelma. Ravintolan tai hotellin juhlatila muuttuu hetkessä arvokkaan juhlavaksi kun paikalle tuodaan upea vihkikaari, kauniit, somistetut tuolit ja kukka-asetelmat. Vihkikaari voi toimia myöhemmin juhlatilassa kuvaustaustana tai näyttävänä koristeena hääparin pöydän läheisyydessä. Kynttilät ja tuolit kannattaa siirtää vihkimisen jälkeen somistamaan juhlatilaa.

Tunnelmallinen mutta raikas hääkattaus

Talvihäiden kattaus on tehty kynttilöistä, kukista ja lämpimästä tunnelmasta. Kun pöydässä on erikorkuisia kynttilöitä kauniissa kipoissa ja useita pikkukimppuja kauniissa maljakoissa, pöytä on runsas ja näyttävä. Kynttilänvalo näyttää valokuvissa ihanalta.

Pienillä yksityiskohdilla, kuten menukortin ympärillä olevalla samettinauhalla, voi tuoda lämmintä tunnelmaa. Katsopa miten iso ero on perinteisellä valkoisella pöytäliinalla ja lämpimän ruskealla pöytäliinalla. Kumpi on enemmän teidän juttu?

häät pöytäkoristeet menulista talvinen

Tunnelmallisten talvihäiden ylellinen skumppatorni

Jos kakunleikkaus ohjelmana ei tunnu teidän jutulta, tai jos haluatte sen lisäksi järjestää vielä toisen jännittävän ohjelmanumeron vieraillenne, miltä kuulostaisi skumppatorni (no toki tämä voi olla myös shampanjatorni)? Juoman kaataminen torniin on ohjelmanumero, jonka te ja teidän vieraat muistatte pitkään!

Siirrä skumppatornin lähelle vielä ihanat kynttilät, hääkimppu tai muita kukka-asetelmia. Skumppatornista tulee hetkessä teidän juhlien kuvatuin juttu!

shampanjatorni skumppatorni häissä

Tunnelmalliset talvihäät -muistilista:

  • varaa juhlatila miettien päivän etäisyyksiä, minimoi liikkuminen talvihäissä
  • voiko juhlatilassa ottaa hääpotretit sisätiloissa? (pst. tähän on hyvä kysyä hääkuvaajan mielipide)
  • jos haluatte kuvia ulkona, muistakaa hankkia juhlatyyliin sopivaa lämmintä vaatetusta ja kengät
  • voiko juhlatilassa polttaa kynttilöitä?
  • siirrä kukka-asetelmat ja muut somisteet vihkimistilasta juhlatilaan, somista niillä myös kakkupöytää ja skumppatornia

Kuvia julkaistu Häät-lehden juhlanumerossa 2/2023

Juhlatilan stailaus, paperituotteet ja kukat Mevent weddings

Morsiamen asut Josefiina bridal

Sulhasen asut Räätälistudio BQ

Korut Kultasepät Andreasen

Meikit ja hiukset Vilja Vuolle

Mallit Aino S ja Jari H

kommentit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

jätä kommentti