Trendikäs hääkampaus 2023

March 7, 2023

Häiden lähestyessä, usein hääpuvun valitsemisen jälkeen tulee ajankohtaiseksi alkaa miettiä hääkampausta. Millainen on trendikäs hääkampaus 2023? Entä millaisia vaihtoehtoja voisi olla heille, kenellä on lyhyet hiukset?

trendikäs hääkampaus 2023

Haastattelin tästä aiheesta tamperelaista parturi-kampaaja Sanna Kääntää. Sanna on valmistunut parturi-kampaajaksi 2006 ja meikkaaja/maskeeraajaksi 2007 ja kosmetologiksi 2021. Varsinainen monitaituri siis! Valitsin Sannan haastateltavaksi, koska olin kuullut hänestä kampaajana paljon hyvää ja nykyään olen itsekin hänen tyytyväinen asiakkaansa.

Millainen on trendikäs hääkampaus 2023?

“Pitkään pinnalla ollut boho-tyyli alkaa pikku hiljaa saada rinnalleen modernit banaaninutturat. Kampausten painopiste on aiemmin ollut niskapainotteinen, mutta nyt painopiste alkaa selvästi nousta niskasta kohti takaraivoa. Nutturoihin tehdään erilaisia solmuja, joista saadaan halutessa muhkeitakin lopputuloksia. Osioita voidaan jättää roikkumaan nutturasta tai sen ulkopuolelta, mikä tuo kampaukseen rentoutta”, kertoo Sanna

“Sileää pintaa alkaa näkyä kampauksissa selkeästi enemmän. Taannoin eräässä koulutuksessa kampauksia ommeltiin kiinni langalla, jolloin koko päivän pito on taattu!”

Sanna vinkkaa että edelleen hääkampauksissa trendaavat myös hiuskorut ja -kukat. Talvella kampauksissa voi olla kuivakukkia, kesällä tietysti tuoreita kukkia. Kukkakorut tulisi ideoida koekampauksen yhteydessä, tällöin floristi voi kimppua tehdessään varata kukkia myös kampausta varten ja tehdä kukkiin tarvittavat kiinnikkeet.

Entä millainen hääkampaus sopii kun on lyhyet hiukset?

Kukat ja koristeet saavat lyhyetkin hiukset näyttämään juhlavilta. Kurkkaapa tätä mun instapostausta, eikö olekin tosi herkän kaunis kokonaisuus todella lyhythiuksisella morsiamella?

Mikäli omien hiusten tuuheus ja/tai pituus ei riitä, tuuhennokset ja pidennykset on hyvä vaihtoehto tuomaan haluattua tuuheutta/pituutta. Tästä vaihtoehdosta kannattaa kysellä Sannalta lisää, tämä on hänen erikoisosaamista.

Entä mitä kuuluu värjäysrintamalle, millaisia hiusvärejä nyt suositaan?

Värjäys- ja leikkaustrendeissä alkaa näkyä 90-luku ja 2000-luvun alku. Pitkien hiusten kerrostus on vahvasti näkyvissä. Myös polkka on pop ja kun lookkiin halutaan uutta twistiä, sitä saadaan erilaisilla otsahiuksilla.

Värjäyspuolella hiuksiin tuodaan nyt lämpöä. Platinablondien aika on nähty ja hiekkaiset, beiget ja kullan eri sävyt saavat nyt loistaa. Kesää kohti syksyisen murretut sävyt väistyvät ja hiuksiin haetaan kirkkautta ja eloa raidoituksilla. Oletko kuullut muuten jo Glossing-käsittelystä? Se tuo hiuksiin upean kiillon ja sävyn freesauksen. Tämä käsittely on nopea ja hellävarainen tapa pitää hiukset hyvännäköisenä värjäysten välissä.

hääkampaus tampere

Millaisia kampaamopalveluja hääseurueille on tarjolla?

Sanna kertoo, että tulee mielellään hääseurueen valitsemaan paikkaan (Tampereen läheisyydessä) tekemään häämeikit ja -kampaukset. Tämä paikka voi olla hotellihuone tai vaikka oma koti. Koska aikaa meikkaukselle ja kampaukselle olisi varattava noin 2-2,5 tuntia per henkilö, Sanna ottaa mielellään hääaamulle 2 tai 3 laittautujaa. Jos meikkaus- ja kampaustarve on useammalla, Sanna voi pyytää mukaansa toisen ammattilaisen. Sannan toimipaikka on Hiusstudio Joy ja hän ottaa hääseurueen mielellään vastaan myös sinne. Joy:ssä on 6 kampaajaa, joista 3 on myös meikkaajia, joten tekijöitä löytyy isommallekin hääseurueelle.

Tämän postauksen kampaukset eivät ole Sannan käsialaa, vaan otteita mun viimevuosien hääportfoliosta. Sannan kädenjälkeen voit tutustua hänen instagramissa.

Ja vielä kertauksena, mitä hääkampaus 2023 on ja mitä se ei ole?

Trendikäs hääkampaus vuonna 2023 on painopisteeltään takaraivolla, ns. “moderni banaaninuttura” jota voi tuunata sileästä rennompaan suuntaan. Pitkään pinnalla olleet lainekampaukset, joissa hiukset ovat kokonaan auki ja niskapainotteiset nutturat alkavat nyt selvästi väistyä.

ps. Jos olet vielä hääkuvaajan tarpeessa, tutustupa mun portfolioon ja ota yhteyttä, vielä olisi muutama satunnainen lauantai vapaana toukokuussa ja heinäkuussa!

kommentit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

jätä kommentti