Trendikäs hääkampaus 2021

February 15, 2021

Häiden lähestyessä, usein hääpuvun valitsemisen jälkeen tulee ajankohtaiseksi alkaa miettiä hääkampausta. Millainen on trendikäs hääkampaus 2021? Entä millaisia vaihtoehtoja voisi olla heille, kenellä on lyhyet hiukset?

hääkampaus boho

Haastattelin tästä aiheesta parturi-kampaaja Sanna Kääntää (Tampere). Sanna on valmistunut parturi-kampaajaksi 2006 ja meikkaaja/maskeeraajaksi 2007. Tällä hetkellä hän opiskelee myös kosmetologiksi. Varsinainen monitaituri siis! Valitsin Sannan haastateltavaksi, koska olen kuullut hänestä kampaajana paljon hyvää.

Millainen on trendikäs hääkampaus 2021?

Sanna oli juuri osallistunut kampauskoulutukseen ja siksi hänellä oli heti kertoa tuoreita ideoita ja tuulahduksia. Hääkampaukset menevät selkeästi koko ajan kohti luonnollisempaa, pehmeämpää ja rennompaa tyyliä. Erittäin vahvana trendinä kampauksissa alkaa nyt näkyä veistoksellisuus, siihen liittyy siis vahvat muodot ja selkeät pinnat. Veistoksellinen hääkampaus kuulostaa omaan korvaan tosi hyvälle, ja mielestäni tästä on ollut hyviä esimerkkejä jo viime kesän morsiamilla.

veistoksellinen kampaus

Edelleen hääkampauksissa trendaavat myös hiuskorut ja -kukat. Talvella kampauksissa voi olla kuivakukkia, kesällä tietysti tuoreita kukkia. Kukkakorut tulisi ideoida koekampauksen yhteydessä, tällöin floristi voi kimppua tehdessään varata kukkia myös kampausta varten ja tehdä kukkiin tarvittavat kiinnikkeet.

Edelleenkin pinnalla tulevat pysymään erilaiset letti-, solmu- ja punoskampaukset. Romanttinen bohotyyli siis tulee jatkumaan edelleen hääkampauksissa. Tällaisia upeita lettikampauksia olenkin päässyt kuvaamaan paljon viime vuosina, ne on todella näyttäviä.

Entä millainen hääkampaus sopii kun on lyhyet hiukset?

Lyhyisiin hiuksiin Sanna keksii vaikka mitä upeita kampausideoita! Ihan lyhyillä hiuksilla Sanna ajattelee pituutta, joka jää korvan yläpuolelle. Jakauksella saadaan ihan todella lyhyissäkin hiuksissa painopistettä ja muotoa esiin uudella tavalla. Veistoksellisuutta saadaan siis myös lyhyisiin hiuksiin! Hiuskorut ja erilaiset pinnit ja pannat luovat hääkampaukseen juhlavuutta ja näyttävyyttä ja näyttävät erittäin hyvältä lyhyissä hiuksissa. Lyhyisiinkin hiuksiin kampaaja pystyy loihtimaan kiharaa tai lainetta, tai saattaapa kampaaja ehdottaa myös hiusmalliisi sopivaa föönikampausta. Kurkkaapa tätä mun instapostausta, eikö olekin tosi herkän kaunis kokonaisuus todella lyhythiuksisella morsiamella?

hääkampaus lyhyet hiukset

Entä mitä kuuluu värjäysrintamalle, millaisia hiusvärejä nyt suositaan?

Korona on tehnyt oman vaikutuksensa hiusten värjäämiseen, luonnolliset ja aikaa kestävät värit ovat nyt pinnalla. Tulossa ovat kuitenkin kuparin sävyt ja yksivärisyys, jolloin hiusväri on tyvestä latvaan asti sama, ja syvyyksillä ja kiillolla luodaan efektiä, jonka vuoksi oma tyviväri ei heti tule näkyviin.

hääkampaus tampere

Millaisia kampaamopalveluja hääseurueille on tarjolla?

Sanna kertoo, että tulee mielellään hääseurueen valitsemaan paikkaan (Tampereen läheisyydessä) tekemään häämeikit ja -kampaukset. Tämä paikka voi olla hotellihuone tai vaikka oma koti. Koska aikaa meikkaukselle ja kampaukselle olisi varattava noin 2 tuntia per henkilö, Sanna ottaa mielellään hääaamulle 2 tai 3 laittautujaa. Jos meikkaus- ja kampaustarve on useammalla, Sanna voi pyytää mukaansa toisen ammattilaisen. Hääseurueille Sanna vinkkaa myös erilaisia hemmottelu- ja hoitopaketteja ennen juhlapäivää. Miltä kuulostaisi rentoutushoito tai kasvohoito kaasojen kanssa viikkoa-paria ennen häitä? Tutustu Sannan kädenjälkeen instagramissa.

Ja vielä kertauksena, mitä hääkampaus 2021 on ja mitä se ei ole?

Hääkampaus on 2021 veistoksellinen, luonnollinen, rento ja pehmeä. Kovin sliipatut ja tiukat kampaukset, esimerkiksi banaaninutturat ovat väistymässä sivuun. Tänä vuonna morsian hurmaa puolisonsa, perheensä ja vieraansa kampauksella, jossa on vahvat muodot ja pinnat. Pientä boho-romantiikkaa voi tuoda aidoilla kukilla tai hiuskoruilla.

Jos olet myös hääkuvaajan tarpeessa, tutustupa mun portfolioon ja ota yhteyttä!

kommentit

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jätä kommentti