Pienet häät, perhehäät tai "karataan naimisiin" (elopement). Vallitsevan tilanteen vuoksi monet miettivät nyt tällaisia vaihtoehtoja. Millaisia etuja ja mahdollisuuksia pienet häät tarjoavat? Voiko pienet häät olla yhtä ikimuistoiset ja romanttiset kuin isot häät? Tässä muutama vinkki pieniä häitä suunnitteleville.

Pienten häiden juttu on te kaksi. Jos ette viihdy huomion keskipisteinä - pienet häät! Jos liiallinen stressi, muiden odotusten täyttäminen, epävarmuuden kanssa pallottelu, järjestelyjen tekeminen ja kaiken muistaminen tuntuu ajatuksena uuvuttavalta -pienet häät! Pienten häiden suunnittelu on vähemmän stressaavaa ja enemmän inspiroivaa. Pienet häät mukautuvat notkeammin säätilamuutoksiin, aikataulullisiin muutoksiin (pienissä häissä ei välttämättä edes ole aikataulua) ja hetken inspiraatioille. Vihkimisestä voi saada todella henkilökohtaisen, tunteikkaan ja ainutlaatuisen, kun kirjoitatte vihkivalanne itse.

Tärkein kysymys on: mikä on teidän juttu? 
Jos teidän juttu on luonto, järjestäkää vihkiminen ulkona luonnossa. Järven rannalla, kesämökin laiturilla, pitkospuilla, hiekkarannalla, mäntymetsikössä... keksitkö jonkun teille tärkeän paikan? Kun vieraita ei ole ollenkaan, tai jos vieraita on vaikka 15, vihkiminen voidaan järjestää todella erityisessä paikassa. Mietipä vaikka vihkimistä metsässä, siellä korkeiden puiden keskellä on muutama kaunis tuoli vieraita varten ja vihkipaikalle johtaa kapea polku, jossa on matkan varrella lyhtyjä ja pieniä luonnonkukkakimppuja osoittamassa oikeaa suuntaa.

Jos teidän juttu on musiikki, järjestäkää vihkimiseen tai juhlaan itsellenne oma muusikko. Laulaja, viulisti, bändi... Vain teitä varten! Yksityiskeikka! Ainutlaatuista ja ikimuistoista!
Jos teidän juttu on ruoka, valitkaa teidän lempiravintola ja pyytäkää heiltä ehdotusta miten saisitte tilan jossa on oma rauha. Olisiko heillä kabinetti tai kattoterassi teidän käyttöön? Voisivatko he suunnitella teille erityisen menun? Entä miltä kuulostaa luksus hääpiknik meren rannalla? Tai palkatkaa teidän lempikokki tekemään teille ruoat, suunnitelkaa sisältö ihan viimeisen päälle. Ruokailu voi olla ulkona ihanasti valaistussa paviljongissa, rantakalliolla, purjeveneellä... 

Jos teidän juttu on reissaaminen, matkustelu, vaellus, urheiluautot, niin sisällyttäkää näitä villisti teidän hääsuunnitelmiin. Jatkakaa häitä vaelluksella luonnonpuistoon? Entä jos vuokraatte unelmien auton ja ajelette sillä saaristossa? Tai miltä kuulostaa Lapin romanttiset luksushotellit? Entä mökkiloma Järvi-Suomessa? Tai vuokratkaa saunalautta? Häät voi jatkua romanttisella kahdenkeskisellä ajalla vaikka viikon tai kaksi!

Pienet häät mahdollistaa myös todella uniikit hääkuvat. Koska aikataulu ei ole tiukka, tai sitä ei ole ollenkaan, kuvia voidaan mennä ottamaan todella eeppisiin paikkoihin. Kiirettömyys näkyy kuvissa, teillä on yhteinen ihana rauha, koko maailma on teitä varten. Hääkuvauksesta voi tehdä vaikka pienen retken, siinä voidaan kiertää teille tärkeitä paikkoja ja ottaa kuvia niissä. Tai voitte antaa kuvaajalle vapaat kädet -minulla on mielessä tuhat ja yksi paikkaa Tampereella missä olisi aivan ihana käydä ottamassa hääkuvia, mutta minne meneminen vaatii hieman enemmän aikaa ja siksi niitä ei pysty hyödyntämään silloin kun kuvausaikataulu on tiukka.
Mielestäni pienet häät on mahdollisuus! Mielestäni pienet häät voivat todellakin olla yhtä romanttiset ja ikimuistoiset kuin isommatkin häät. Toivottavasti sait postauksesta uusia ideoita ja pohdittavaa. Olen koonnut pieniä häitä suunnittelevia varten Pinterestiin oman taulun, löydät sen täältä. Otahan yhteyttä jos suunnittelet pieniä häitä ja haluat tallettaa ne kuviksi! Mä lähden mukaan todella innoissani!

Pitäisit ehkä myös näistä postauksista

Back to Top