Ehkä yleisin tokaisu mitä mä kuulen kuvausta mietittäessä tai varattaessa on, että "me ei sitten yhtään tiedetä mikä olis kiva kuvauspaikka"
No eihän kukaan tuolla kuljeskele sillä silmällä, että missä olisi kiva ottaa kuvia. Paitsi me valokuvaajat =)
Useimmiten se ihanin kuvauspaikka kuitenkin löytyy perheen tai pariskunnan oman idean kautta. Tässä muutama ajatus, joilla usein herättelen perheen ajatuksia kuvauspaikkaa mietittäessä.
1) Tuleeko heti mieleen joku paikka, joka on jostain syystä teille erityisen rakas? Siellä voi olla paljon muistoja? Tai olette ehkä kokeneet siellä jonkin merkittävän elämänvaiheen?
2) Jokin käytännöllinen paikka. Useimmiten tämä on ykköskysymys silloin, kun kuvauksessa on tarkka aikataulu, esim. hääpotretteja otettaessa. Onko välimatkoilla kodista vihkipaikalle tai vihkipaikalta juhlapaikalle jotain idyllisiä paikkoja, jotka on jääneet teille mieleen? Paikka voi hyvin olla pieni salainen uimaranta, upea järvenselkä, hulmuavat pellot, vähän vinossa oleva lato... mietipä, heti tulee mieleen jotain =)
3) Millaisista väreistä pidätte, entä millaiset värit sopivat teidän kotiin? Joskus kuvauspaikkavalintaa voidaan lähestyä tällaisestakin vinkkelistä. Jos teidän koti on raikkaan värikäs, kuvauspaikka voi olla vaikkapa puisto josta saadaan ihania kirkkaita värejä teidän taustalle. Jos teillä on mustavalkoinen koti, voidaan miettiä voisiko kuvauspaikka olla vaikka kallioinen ranta, josta saataisiin hyvin luonnonläheinen värimaisema. Hoksasit varmaan, kuvan tausta voi vaikuttaa isosti siihen miltä kuva näyttää juuri teidän kodissa.
4) Jos näistä mikään ei vielä herättänyt teissä selkeää mielikuvaa, alan mahdollisesti heitellä itse ehdotuksia kivoista ja inspiroivista kuvauspaikoista. Niin, mullahan ne tuntosarvet on herkillä, missä tahansa mä kuljen. Tuolla Hämeenpuistossa on tosi ihana valaistus näin pimeään aikaan... löysin yhden tosi erikoisen lehdon, jossa saisi aika satumaisia kuvia... näin yhdet kivat portaat tuolla metsikössä... tähän aikaan vuodesta kun puissa ei ole lehtiä, tuossa teidän lähipuistossa saisi tosi makeita kuvia... mikään ei ole niin nättiä kun luminen mäntymetsä tammikuussa... 
Aina on löytynyt hyvä kuvauspaikka. Jos kuvauspaikkaan ei liity entuudestaan suuria tuntemuksia, kuvauksen jälkeen liittyy varmasti. Ideoiminen ja yhdessä suunnitteleminen vie aina ihan mahtaviin lopputuloksiin. Ja... niin rankalta kun tää kuulostaakin, kuvauspaikan suurin tarkoitus on olla mahdollisimman mukava paikka teidän olla omina itsenänne. Kuvauspaikka on vaan tausta teidän kuvissa. Pääroolissa olette te <3

Pitäisit ehkä myös näistä postauksista

Back to Top