Tein jokin aika sitten asiakastyytyväisyyskyselyn viime vuoden hääpareille, perheille ja brändeille, jotka olivat kuvattavinani. Tein kyselyn ilmaisella Google forms -ohjelmalla, suositukset sille! Tarkoitus oli selvittää asiakkaan näkökulmasta "millainen kuvaaja Jenni Tuominen on?" Oli hiukan jännittävää odotella vastauksia, vaikka itsestäni kyllä tuntui jokaisen kuvauksen jälkeen että kaikki meni tosi hyvin ja jollain ihmeen tavalla mun kuvattaviksi on päätyneet just ne ihanimmat, rakastuneimmat, onnellisimmat ja suloisimmat parit ja perheet. Monesti multa muuten kysytään, että onko kaikki morsiamet ihan bridezilloja -no en itse ole tavannut viiden hääkuvauskesäni aikana vielä yhtäkään. Eli kaikille ikinä kuvaamilleni morsiamille (ja kyllä sulhasillekin) annan heti alkuun 10++ arvosanan <3
Mutta -asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksiin. Eli, millaisia kokemuksia Jenni Tuominen photographystä on saatu? Ensimmäinen kosketuspinta minun ja kuvattavien välillä on tietysti yhteydenotto ja siihen vastaaminen. 67% vastaajista koki saaneensa vastaukseni yhteydenottoonsa odottamassaan ajassa. Loput, 36% oli saanut vastaukseni nopeammin kuin oli odottanut. Way to go, tästä oon tosi iloinen! Tää kyllä kertoo mun luonteestanikin, en oikein saa sielulleni rauhaa jos tiedän että joku odottelee multa vastausta. Joskus saatan vastata kuvauskyselyyn jopa aika myöhään yöllä, mutta ajastan sähköpostin lähetyksen niin, että se lähtee vasta aamulla. Tunnustan.
Seuraavaksi poimin ehkä itselleni sen tärkeimmän kysymyksen: miten kuvailisit kuvauskokemusta? Tähän olin kirjoitellut useampia vaihtoehtoja ja niistä sai valita niin monta kuin halusi; rauhallinen, rento, innostava, kiusallinen, kiireinen, positiivinen, liian lyhyt, stressaava, lämminhenkinen, iloinen, vastasi odotuksia, ylitti odotukset, alitti odotukset ja joku muu, mikä. 
TOP 5: 
92% rento
83% lämminhenkinen
75% iloinen
75% rauhallinen
66% positiivinen
"Joku muu, mikä?" Oli saanut tällaisen kivan kommentin "Osasit ohjata meitä siten, että oli luontevaa olla kuvattavana". Voi kun tämä kuulostaa ihanalle! Tämä on mun suurin pyrkimys kuvaajana; saada kuvattavista irti se heidän todellinen persoonansa ja se tosiaan vaatii sen että kuvattavana oleminen tuntuu luontevalta. Kiitos, kuka ikinä oletkin, tämä todella kannusti <3
Ja hei, vastaus kysymykseen millainen kuvaaja olen?, on aika selkeästi rento, lämminhenkinen, iloinen ja rauhallinen. En voisi olla onnellisempi tästä määritelmästä!
Toiveet kuvien suhteen olin onnistunut huomioimaan 92%, loput 8% vastasi että toiveet oli otettu huomioon olosuhteiden ehdoissa. Mitä ne olosuhteet sitten on? Joskus se voi olla sää, joka estää kuvaamisen jossain tietyssä paikassa, tai vaikka pilvinen ilta, jolloin auringonlaskua ei näy, eikä saadakaan niitä lempeitä auringonlaskukuvia. Toisaalta se voi myös tarkoittaa sitä, että lapsesta tai sisaruksista on toivottu tietynlaista kuvaa, mutta päivän moodi on vastoin muiden toiveita, ja silloin - no, silloin otetaan niihin olosuhteisiin nähden parhaita mahdollisia kuvia.
Negatiivisin -eli rakentavin- palaute koski kuvagallerian käyttöä. Olen tätä vähän aavistellutkin, itse asiassa en itsekään ole ollut siihen tyytyväinen. Nyt talvella oon asiaa miettinyt ja saanut oikein suoranaisen käskynkin tehdä asialle jotain (kiitos mentorini Laura Savoir <3). Viimeinen pisara oli tämä asiakkaiden palaute; joka kolmas asiakas piti kuvagallerian käyttöä hieman haastavana. Kun lopputuote on digikuvat, en voi antaa asian olla, toimituksen täytyy sujua kaikille mutkattomasti ja helposti. Siksi nyt olenkin viime päivät itkua pidätellen alkanut tyhjentää nykyistä galleriaa ja kuvien palautus muuttaa nyt uuteen osoitteeseen. Uuden kuvagallerian kokeilu alkaa varmaankin huhtikuusta alkaen. Kiitos tässä kohtaa rehellisestä palautteesta kaikille! Haluan ennen kaikkea hioa palvelustani mahdollisimman helppokäyttöisen!
Viimeisenä nostan tapetille vielä ajatuksia kuvauspalveluni suosittelusta ja uudelleen kuvattavakseni tulemisesta. 83% kuvattavistani suosittelelee kuvauspalveluani ystävälleen 10 todennäköisyydellä ja 17% 9 todennäköisyydellä. Aivan ihanaa, kiitos! Tämä jos joku on tosi palkitsevaa luettavaa.
Samalla 1-10 asteikolla kysyin myös kuinka todennäköisesti kuvattavani valitsisivat palvelujani vielä uudelleen. 75% valitsi 10 ja 25% valitsi 9. Ootte ihania! Mäkin valitsisin teistä kaikki uudelleen, 10 varmuudella!
Tähän kyselyyn on olemassa kivat diagrammit ja pylpyrät mutta vaikka kuinka yritin, en saanut niitä liitettyä tähän postaukseen. Postailen tulokset instagramin story-osioon lähipäivien aikana ja tallennan ne sinne highlightseihin, (minä) josta voit käydä myöhemminkin katsomassa. Tähän postaukseen poimin nyt vain kuusi tyytyväisyykyselyssä ollutta osa-aluetta, mutta instagramiin taidan laittaa ihan kaikki kysymykset ja vastaukset.
Suosittelen muillekin kollegoille asiakastyytyväisyyskyselyn tekemistä. Se on tärkeä tapa kehittää omaa toimintaa. Kysely on helppo luoda ja sitä on helppo tulkita, kun ohjelma (Google forms) tekee tosiaan vastauksista nuo kaaviot ja pylpyrät. Välillä sitä itsensä työllistäjänä keksisi vaikka mitä uutuutta ja parannettavaa, mutta tärkeintä kuitenkin on se, että se mitä jo tekee, toimisi kuvattavien kannalta mutkattomasti, luotettavasti ja varmasti. Kyselyn avulla selviää mitä tekee kiitettävästi, mitä pitää parantaa ja missä on selkeitä heikkouksia. Näiden korjausliikkeiden jälkeen voi kai sitten alkaa suunnitella uusia kujeita.
Suuri kiitos asiakkailleni, siitä että luotitte muhun kuvaajana, annoitte kannustavaa palautetta ja autoitte mua kasvamaan edelleen työssäni. Ootte parhaita!

Pitäisit ehkä myös näistä postauksista

Back to Top