Epävarmuus on iskenyt meidän kaikkien elämään nyt täysin poikkeuksellisella tavalla Korona-viruksen vuoksi. "Mitä jos" -kysymyksiä tulee joka hetki lisää, kunnes sitä taas tajuaa että vaikka juuri tuohon kysymykseen saisikin nyt vastauksen, se voidaan seuraavassa hetkessä kumota, perua tai muuttaa.
Hääparien suurin kysymys on nyt varmasti: onko meidän häät turvallista pitää suunnitellusti? Pohdin lyhyessä postauksessani jotain vaihtoehtoja ja ideoita, jotka tällaisessa epävarmassa tilanteessa voisi pienesti lohduttaa tai jopa inspiroida.
Jos hääpäivänne aikana on kokoontumisrajoituksia, vaikkapa tämänhetkinen (23.3.2020 / Pirkanmaa) max 10 hengen kokoontumisrajoitus, tässä 3 ehdotusta mitä voitte tehdä:

1) Mielentilan muutos -intiimi vihkiminen ja juhla vain läheisimpien kanssa. Tämä on todella iso päänsisäinen muutos, varsinkin jos teillä on ollut tarkoitus pitää isot rakkauden juhlat kaikkien läheisimpien ystävien ja perheenjäsenten kanssa. Monet hääparit kuitenkin jossain kohtaa (ainakin salaa) suunnitteluvaiheessaan pyörittelee tätäkin mahdollisuutta mielessään. Nyt tuosta vaihtoehdosta voisi napata kiinni -ihan olosuhteiden nimissä. Voisiko sekä vihkimisen että juhlat pitää ulkona?Hääkuvauksen voi järjestää, kunhan 10 hengen kokonaismäärä ei missään vaiheessa ylity. Hääkuvilla teidän päivän tarinan voi kertoa isovanhemmillenne ja muille, jotka eivät juhlaan olosuhteiden vuoksi päässeet.


2) Osittainen mielentilan muutos -intiimi vihkiminen vain läheisimpien kanssa, tämän jälkeen kaikessa rauhassa otettava hääkuvaus. Hääjuhlat myöhempänä ajankohtana, sitten kun on turvallista, sitten kun saatte kaikki rakkaat ja läheiset saman katon alle. Odotetusta hääpäivästä tulisi siis teidän päivä, kuten pitikin. Saatte intiimin, tunteikkaan ja ikimuistoisen vihkimisen. Hääkuvauksessa ei tarvitse kiirehtiä, voidaan nauttia teidän päivästä, teidän rakkaudesta kaikessa rauhassa paljon monipuolisemmin kuin "normaalina" hääpäivänä. Tässä vaihtoehdossa saisitte nyt sekä intiimit että isot häät. Vihkiminen intiimisti ja juhlat isosti, myöhemmin. Juhlien lykkäys tarkoittaa myös sitä, että saatte lisäaikaa juhlasuunnittelulle.


3) Muutos! Hääpäivän siirtäminen eteenpäin kokonaisuudessaan, niin että ainoa asia, mikä oikeasti muuttuu on päivämäärä. Jos teidän juhlat on juuri sellaiset kun haluatte, kaikki palaset on täydellisesti kohdallaan ja siirrettävissä eteepäin ...ja maltatte nyt odottaa, tämä on ehdottomasti teidän vaihtoehto. Te parit, jotka olette varanneet minut hääkuvaajaksenne, olette etusijalla jos päädytte siirtämään häänne vuodelle 2021. Varaan häitä vain 12 kk kerrallaan, joten kesä 2021 on vielä avoinna, enkä ota sinne uusia hääkuvausvarauksia ennen kuin jokaisen tämän kevään ja kesän hääparin suunnitelmat on selvillä.


Nämä ehdotukset on todella yksinkertaistettuja, jokaisella parilla käytännön toimenpiteisiin vaikuttaa monet asiat. Selvää on, että ylimääräistä työtä ja harmitusta tämä teettää jokaiselle. Häät on rakkauden juhla ja rakkauteen kuuluu se että välitämme ja kannamme vastuuta toistemme hyvinvoinnista ja terveydestä.

Kävi niin tai näin, uskon että häävuosi 2020 on ikimuistoinen. Intiimi vihkiminen jossa on paikalla vain läheisin perhe on parhaimmillaan todella tunteikas ja intensiivinen. Olosuhteet vaikuttavat meihin kaikkiin herkistävästi. Lupauksenne rakastaa toisianne "hyvinä ja pahoina päivinä" saa erikoismerkityksen juuri tällaisena aikana. Veikkaan, että kenenkään silmät ei pysy kuivina. 

Toisaalta, jos päätätte siirtää häitä osittain tai kokonaan eteenpäin, me ei voida vielä edes ymmärtää sitä tunteiden kirjoa mikä meillä kaikilla sitten on, kun saadaan pitkästä aikaa nähdä toisiamme vapaasti, meillä on aitoa syytä juhlia, päivä on täynnä pelkästään iloisia ja onnellisia kasvoja. Kaiken tämän keskellä, tai kaiken tämän jälkeen, teidän häistä voi tulla kaikkien aikojen juhlat <3

Pitäisit ehkä myös näistä postauksista

Back to Top